BEKKENFYSIOTHERAPIE

BEKKENFYSIOTHERAPEUTE AMANDA BLOM – VAN HUNNIK, MSc

Al vroeg begon de fascinatie voor het menselijk lichaam en ik probeerde mijn weg zo te sturen, zodat ik uiteindelijk in de gezondheidszorg  zou kunnen gaan werken.

Uiteindelijk viel mijn keuze op de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Leiden, waar ik in 2007 mijn diploma behaalde. Binnen dit veelzijdige vak kwam ik in aanraking met veel takken en uiteindelijk ook met bekkenfysiotherapie. Het was heel interessant om te zien dat in het bekken, de basis van ons lijf, zoveel gebeurde en ik besloot de driejarige masteropleiding tot bekkenfysiotherapeut te gaan volgen aan de SOMT University.

De liefde voor deze specialisatie werd steeds groter en ik leerde de relatie kennen van de bekkenbodem tot de rug,het plassen en ontlasten, seksualiteit, gynaecologie en nog zoveel meer. In 2014 behaalde ik mijn diploma en sindsdien werk ik met veel passie als bekkenfysiotherapeut.

Met respect en begrip probeer ik de kennis te vergroten over het bekken en de bekkenbodem door in overleg een behandelplan op te stellen waarin ik goed luister naar de hulpvraag. Daarnaast werk ik graag multidisciplinair.

Graag zou ik willen bereiken dat de stap om hulp te zoeken bij klachten op bekkengebied voor iedereen zo klein mogelijk wordt. Soms trekken mensen pas aan de bel na jarenlang klachten te hebben ervaren. Dit is zo zonde, want niets is gek of raar!
Goede voorlichting speelt hierin een belangrijke rol.

AFSPRAAK MAKEN