GERIATRISCHE FYSIOTHERAPIE

FYSIOTHERAPEUT VOOR OUDEREN

Bij het ouder worden, zeker als u niet voldoende kunt bewegen, kunt u klachten krijgen of minder mobiel zijn. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.

Fysiotherapeut voor ouderen

De geriatriefysiotherapeut behandelt ook patiënten die verschijnselen van ouderdom vertonen die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup.

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouderen en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie die is gericht op het terugkrijgen van en omgaan met het verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantelzorgers met onder andere informatie over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Joyce is in haar laatste jaar van haar masteropleiding tot geriatrisch fysiotherapeut. Naast revalidatie, met name na een val of een nieuw gewricht, helpt ze tevens ouderen die een beroerte hebben gehad, of mensen met meerdere aandoeningen als dementie en de ziekte van Parkinson. Ook valpreventie en training met name bij ouderen met comorbiditeiten wordt steeds vaker aangeboden.

 

 

AFSPRAAK MAKEN