MEDICAL TAPING

ONDERSTEUNING VAN WEEFSELS

In tegenstelling tot de traditionele witte sporttape komt CureTape ® qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van dehuid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen.

De liftende werking van de CureTape ® geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer verbeterd. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk.

In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van CureTape ® het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. Het toepassingengebied mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).

Medical Taping 1
AFSPRAAK MAKEN