REVALIDATIE

LEVEN IS BEWEGEN

Revalideren is nodig als iemand door een ziekte, ongeluk, aangeboren afwijking of door het ouder worden, problemen heeft in zijn of haar functioneren. Problemen in het functioneren kunnen zich op allerlei gebieden voordoen. Bijvoorbeeld op het gebied van de persoonlijke verzorging, dagelijkse handelingen, sporten, werk of het maatschappelijk functioneren. Een behandeling kan bestaan uit training om iets opnieuw te leren, of juist training om iets op een andere manier te leren.

Leven is bewegen, de fysiotherapeut helpt u om zo goed mogelijk te bewegen.

Wij hebben ruime ervaring in het revalideren van cliënten na een langdurig ziektebed, na een prothese (heup, knie of schouder) en na nek- en rugoperaties. Ook participeren wij in het SchouderNetwerk Groene Hart.

Ook begeleiden we veel cliënten met artrose en osteoporose om op een goede manier de botten spieren te trainen. De gewrichten dienen optimaal te blijven bewegen, teneinde het gewrichtsvlak zo gelijkmatig mogelijk te belasten. Dit voorkomt puntbelasting, overbelasting en irritatie, het is belangrijk dit te vermijden omdat dit het degeneratie proces versnelt.

Revalidatie 2
AFSPRAAK MAKEN